Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Excursies via Krakaureizen – Goedkope Stedentrip Krakau

Fietstour Krakau

De beste fietstour van Krakau! Tijdens de 3,5 uur durende tocht ontdek je alle bezienswaardigheden van Krakau. Zo zie je naast de Rynek en de oude Joodse wijk ook de oude stadsmuur en de fabriek van Oscar Schindler en neemt de gids je tevens mee naar het Wawel Kasteel. De fietstour Krakau begint in het centrum van de stad en maakt gebruik van nieuwe fietsen.

RESERVEREN

Auschwitz Birkenau excursie

Auschwitz, is gelegen in het zuidoosten van Polen iets buiten het stadje Oswiecim en op een uur rijden van Krakau. Het kamp was een voormalige Poolse legerkazerne, maar werd in 1940 door de Duitsers omgebouwd tot concentratiekamp. Auschwitz was verdeeld in drie kampen: Auschwitz I, wat diende als basiskamp, Auschwitz II (Birkenau) wat ingericht was als vernietigingskamp en Auschwitz III (Monowitz) wat ingericht was als werkkamp.

De Auschwitz Birkenau excursie tour brengt u langs de originele gebouwen van kamp Auschwitz en en de belangrijkste objecten in Birkenau. De hele tour duurt ongeveer 8 uur.

RESERVEREN

Stadswandeling Krakow

De Koninklijke Route is een zeer leuke stadswandeling door Krakow en het hoogtepunt van de oude stad. Er is zoveel te zien! En zeker in een stad met mooie natuur als Krakau is een wandeling een gave manier om hoogtepunten te zien. De stadswandeling Krakow begint bij het Barbacan in het noordelijke deel van de middeleeuwse oude stad en gaat verder langs Floriańska, Grodzka, en Kanonicza Straten en eindigt bij het prachtige Wawel-kasteel – de oude residentie van de Poolse vorsten, die werd gebouwd in de 14e eeuw. Vanaf dit kasteel heb je een schitterend en onvergetelijk uitzicht over de stad. Een stadswandeling Krakow is een leuke manier om de stad te ontdekken. Met een aantal prominente historische bezienswaardigheden op weg, is de Koninklijke Route een echte herinnering van de gouden eeuw in de geschiedenis van Krakau. Op een ontspannen manier wegwijs worden in een parel van een stad, is mogelijk met de stadswandeling Krakau.

Tijdens deze wandeling bezoeken wij de hoogtepunten van de stad: De Wawel-heuvel, Koninklijk Kasteel en de Kathedraal, de oude stad, district Jagiellonian University, Planty Park, Grote Markt, Mariakerk, resten van vestingwerken. Op deze manier ziet u een groot deel van de stad Krakau!

RESERVEREN

Schindlers List Tour

Tijdens deze tour nemen we je mee naar de voormalige Joodse wijk Kazimierz – nu steeds het artistieke centrum van Krakau gevuld met designer cafe’s. De trendy locatie, omringd door gebouwen die getuige schokkende Holocaust geschiedenis is ook de plek waar voor de Tweede Wereldoorlog, de Joodse cultuur eeuwen bloeide en een filmset voor Steven Spielbergs Oscarwinnaar. We vervolgen de tour door de wijk Podgórze en het gebied rond de Schindler’s fabriek waar u de overgebleven resten van de tweede wereldoorlog getto ziet. Entree van de fabriek is niet inclusief.

RESERVEREN

Wieliczka Zoutmijnen

De Wieliczka Zoutmijnen zijn zeer bijzonder en een bijna onmisbare excursie tijdens een stedentrip Krakau. Deze bezienswaardigheid heeft als enige zoutmijn ter wereld een vermelding op de lijst van UNESCO, de World Heritage Site! Deze zoutmijn is al eeuwen oud en ligt maar liefst 135 meter onder de grond. U bent niet de enige die dit natuurwonder komt aanschouwen. Op jaarbasis trekken deze mijnen meer dan 1 miljoen toeristen per jaar!

Tijdens de rondleiding heb je een kans om de twintig historische kamers verbonden door 2 kilometer van passages te bezoeken. Een ongelofelijke oppervlakte beneden de grond! De ondergrondse route van ongeveer 3,5 km leidt door een ongelooflijke wereld van gangen van zout en kamers en zalen met unieke beelden.

De hele tour door de Wieliczka Zoutmijnen duurt ongeveer 4-5 uur. Waarvan u ongeveer 2 uur in de zoutmijn zult besteden. Tijdens deze excursie is er geen lunchpauze. Wieliczka Zoutmijnen. Dit is werkelijk waar een fantastische excursie om te combineren met een stedentrip Krakau. De Wieliczka Zoutmijnen zijn internationaal bekend en gelden als één van de meest gedenkwaardige bezienswaardigheden van Polen.

RESERVEREN

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties