Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Auschwitz bezoeken

Als u in Krakau bent, moet u zeker Auschwitz bezoeken. Auschwitz Birkenau was het concentratie -en vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Dit kamp was door de Nazi’s ingericht en bedoeld om de Joden uit te roeien. Wij bieden u een excursie tour aan die u langs de gebouwen van Auschwitz brengt en de belangrijkste objecten uit de Holocaust laat zien.

Geschiedenis van Auschwitz
Auschwitz werd verdeeld in drie afdelingen: het basiskamp, het werkkamp en het vernietigingskamp. Op het kamp kunt u het oude perron bezoeken, waarin de joden aankwamen op Auschwitz. Ook ontdekt u de barakken waar de gevangenen, naast het werken, moesten verblijven en overnachten. Er zijn ongeveer 1,3 miljoen mensen, onder dwang, naar Auschwitz verplaatst. Hiervan zijn er ongeveer 1,1 miljoen omgekomen waarvan een groot deel is vergast. De Duitsers gebruikte gaskamers om de door hun ongewenste personen, zoals Joden, zigeuners en gehandicapten, te executeren. Deze daad wordt tot op de dag van vandaag gezien als een van de grootste massamoorden in de geschiedenis.

De excursie Auschwitz bezoeken

De excursie Auschwitz bezoeken duurt inclusief reistijd en transfer ongeveer 6 uur en is €49,- per persoon. Foto’s nemen in het museum is toegestaan. De excursie is onder leiding van een Engelstalige of Nederlandstalige gids. Auschwitz bezoeken kan elke dag, met uitzondering op feestdagen. De tour is inclusief transfer van en naar uw hotel.

Tips voor het bezoeken van Auschwitz
Wanneer u een excursie naar Auschwitz heeft gekozen, zult u blij zijn met de gids die u door het kamp rondleidt. Luister dan ook goed naar wat de gids vertelt over het kamp, want uiteindelijk gaat het om het verhaal wat zich in het kamp heeft afgespeeld. De excursie duurt lang en u zult veel moeten wandelen. Trek daarom goede wandelschoenen aan. Een bezoek aan Auschwitz is een ervaring waar u erg van onder de indruk raakt en kunt u ervoor kiezen om na de rondleiding bij te komen in de stad Krakau.

Tijden:

Januari – maart 10:30 uur

April 10:00 uur

Mei – september 08:45 uur

Oktober 10:00 uur

November – december 10:30 uur

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties