Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Bezoek Krakau

Krakau is een van de grootste steden van Polen en hoort bij een van de mooiste cultuursteden van Midden-Europa. Tijdens uw bezoek in Krakau, vindt u de prachtigste kunstwerken, kathedralen en kastelen. Daarnaast heeft Krakau een hoop eeuwenoude tradities die u kunt ontdekken. Bezoek ook de authentieke gebouwen in Krakau en het hart van Krakau: de Grote Markt. Bezoek Krakau nu zelf en boek een stedentrip Krakau!

De geschiedenis van Krakau
Tijdens uw bezoek in Krakau, kunt u er niet omheen om een heleboel historie tegen het lijf te lopen. Er zijn grotten te bewonderen, waarbij vaak een oud en traditioneel verhaal wordt vertelt. Ook worden er regelmatig feesten gevierd ter ere van heldenacties die hebben plaatsgevonden in de stad. Tijdens u bezoek in Krakau kunt u meer leren over geschiedenis die Krakau heeft met de Tweede Wereld Oorlog. Bezoek hiervoor het museum over volkenkunde en Joodse Geschiedenis, of het concentratiekamp Auschwitz Birkenau.

Bezienswaardigheden in Krakau
De meeste authentieke gebouwen van Krakau stammen uit de 13e eeuw en zijn gebouwd in de bekende barokstijl. Naast deze oude gebouwen zijn er door de bombardementen ook veel nieuwe gebouwen bij gekomen, waardoor de diversiteit van architectuur groot is. Op de Grote Markt in Krakau vindt u de Mariakerk, de Sint-Anna kerk en de Raadshuistoren. Een bezoek aan het Wawelkathedraal is ook niet te missen. Deze heeft samen met het Barbican theater nog veel weg van de middeleeuwen.

Kenmerkend Krakau
Wist u dat Krakau de op een na oudste en grootste stad van Polen is en komt uit de 7e eeuw. De stad is gelegen aan de Wisla Rivier en is het economisch centrum van Polen. En werd in 1978 toegevoegd aan de UNESCO-lijst van het werelderfgoed. Een grote eer voor de stad. De Grote Markt is aan elke zijde wel 200 meter lang en liggen de meest interessante gebouwen aan dit plein. Ook is er genoeg aanbod in traditioneel eten en drinken in Krakau.

Krakau mag zich zeker tot een van de mooiste cultuursteden van Europa benoemen. Bezoek Krakau nu zelf en boek een stedentrip bezoek Krakau!

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties