Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Wawel: ontdek de kathedraal, drakengrot en het kasteel!

 

Kathedraal & drakengrot van Wawel

Wawel Kathedraal

Wawel Kathedraal

De Kathedraal van Wawel is een historisch gebouw dat zich op de 228 meter hoge heuvel “Wawel” bevindt. De kathedraal werd gebouwd rond 1320-1364. In de Middeleeuwen, was dit de plek waar Koningen werden gekroond en begraven. Het is ook de plek die zich boven de drakengrot bevindt, waar de mythe gaat over een draak die onder de heuvel woonde.

De koning van Krakau in die tijd, beloofde aan diegene die de draak zou vermoorden, de troon en zijn dochter. De arme schoenmaker Skuba zag het wel zitten om deze uitdaging aan te gaan en bedacht een plan om de draak te vermoorden. De draak werd iedere dag gevoerd met vee. Skuba besloot een schaap te slachten, deze te vullen met zwavel en te voeren aan de draak. Bij het eten van het schaap, schoot de vurige draak in brand en sprong in de Wisla (een aangelegen rivier). Terug in de Kathedraal van Wawel, werd een
groot bruiloftsfeest gegeven en werd Skuba gekroond tot de nieuwe koning. Vandaag de dag staat er een koperen beeld van de draak voor de grot genaamd “Smok Wawelski”.

Standbeeld draak

Standbeeld draak

Bezoek binnen de muren van de kathedraal de Koninklijke crypte en laat je verrassen door de schoonheid van dit Middeleeuwse gebouw. Vergeet ook niet het aangelegen kasteel van Wawel te bezichtigen, de koninklijke residentie  tot het einde van de 17e eeuw. Sinds 1930 herbergt het kasteel het zogehete “Wawel museum”, onderdeel van de Poolse nationale kunstcollectie. Voor de historie liefhebber zeker de tijd en moeite waard!

Nieuwsgierig geworden? Boek dan vandaag nog je stedentrip naar Krakau en kom het met eigen ogen bezichtigen!

Voor meer informatie over het Wawel kasteel en museum kun je terecht op de website.

Drakengrot

Drakengrot

 

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties