Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Weer Krakau

Wanneer u op zoek gaat naar een voor u geschikt hotel in Krakau komt u al snel tot de ontdekking dat de keuze vrij uitgebreid is. Er zijn veel verschillende soorten accommodaties in Krakau te vinden, zoals bed and breakfast accommodaties, hotels, appartementen en hostels. Het is verstandig om voordat u gaat zoeken een goed beeld te hebben van uw wensen betreffende de accommodatie waarin u wilt verblijven. Kiest u normaal gesproken uw hotels uit op basis van de prijs en klasse of vindt u misschien de faciliteiten of ligging het belangrijkst?

Waar u ook aan denkt, Krakau heeft allerlei soorten hotels te bieden met verschillende kenmerken en faciliteiten. Het centrum van de mooie Oost-Europese stad kunt u gemakkelijk te voet verkennen. Dit geeft aan dat het centrum relatief klein is. Veel hotels hebben zich gevestigd in het historische oude centrum of de Joodse wijk Kazimierz en zijn te reserveren  voor een betaalbare prijs. Omdat het centrum op zich klein is betekend dit dat de vele bezienswaardigheden van de Poolse stad op loopafstand van de hotels liggen. Voor de niet professionele wandelaars onder ons, is dit een prettig vooruitzicht.

Krakau kan verdeeld worden in twee stadsdelen, namelijk het oude centrum en de Joodse wijk Kazimierz. In het oude centrum vindt u vele verschillende hotels van verschillende klassen. Wanneer u op zoek bent naar een klassiek en luxe hotel dat bijna op het centrale marktplein ligt, is Hotel Grand een echte aanrader. Houdt u toch liever van een moderne uitstraling en wilt u ook verblijven in het centrum, denk dan aan Hotel Andels. Indien u goedkoper uit wilt zijn maar toch wilt verblijven in een verzorgt en centraal gelegen hotel, kiest u voor het driesterren Hotel Maksymilian.

Kazimierz,  de Joodse wijk van Krakau, biedt ook tal van mogelijkheden voor een geschikt hotel. Zo kan u bijvoorbeeld denken aan het RT Regent hotel in Kazimierz of Hotel Kazimierz. Deze driesterrenhotels liggen op circa 15 à 20 minuten loopafstand van het centrum en liggen vaak in de buurt van het mooie Wawel kasteel. Kazimierz is een karakteristieke historische wijk in Krakau en is net als de oude stad, een goede startlocatie voor een mooie wandeltour.

Driesterrenhotels in Krakau, zoals Hotel Maksymilian, bezitten vaak over een eigen restaurant en kunnen ook over wellnessfaciliteiten beschikken. In sommige steden binnen Europa, zoals Londen, is de kwaliteit-prijs verhouding relatief laag te noemen. Je betaald een hoge prijs voor een redelijk lage kwaliteit en hotelervaring. In Krakau is de prijs-kwaliteit verhouding zeer goed te noemen. De driesterrenhotels zijn netjes en verzorgd,  goed betaalbaar en ligging vaak op loopafstand van het mooie centrum.

Omdat het soms lastig kan zijn om een geschikt hotel te vinden dat aan al uw wensen voldoet hebben wij de keuze makkelijker voor u gemaakt. Wanneer u boekt via Krakaureizen.nl kunt u kiezen uit een driesterren, viersterren of vijfsterren hotel.  Alle hotels zijn geselecteerd op een combinatie van een goede ligging in het centrum, prima faciliteiten en een nette uitstraling. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is tijdens het selectieproces zijn de recensies. U kunt tegenwoordig gemakkelijk via een beoordelingssite zoals tripadvisor.nl of zoover.nl de recensies van het gewenste hotel bekijken.

Het driesterren hotel waar wij voor hebben gekozen is het nette en centraal gelegen Hotel Maksymilian, voor het viersterren hotel is de keuze gevallen op het moderne Hotel Andels en voor het vijfsterrenhotel hebben wij gekozen voor het klassieke en luxe Grand Hotel. Deze drie accommodaties worden zeer goed aanbevolen op tripadvisor. Hotel Maksymilian ligt op tien minuten loopafstand van de Rynek Glowny, Hotel Andels ligt hier vijf minuten vandaan. De echte luxeliefhebbers kiezen voor het Grand Hotel wat slechts op één minuut loopafstand ligt van de grote markt.

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties