Chat with us, powered by LiveChat
Vaste lage prijzen bij Krakau Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Onderaards avontuur in de Wieliczka Zoutmijn

Geef uw bezoek aan Krakau een avontuurlijk tintje door een bezoek te brengen aan de Wieliczka Zoutmijn. Gelegen op slechts 20 minuten rijden van het centrum van Krakau betreedt u een heel andere wereld. Een labyrint van 300 kilometer aan gangen en kamers, die tot diep in de grond reiken. Een trap van 380 treden brengt u in het hart van de zoutmijn, die van 1044 tot 1992 in gebruik was. Sinds 1978 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het leven van een mijnwerker was zwaar. Zij brachten iedere dag vele uren in de donkere gangen door, zwoegend met eenvoudige werktuigen, slechts af en toe geholpen door een paard. Om dit bestaan enigszins draaglijk te maken, is men begonnen met het maken van kunstwerken van het gewonnen zout. Ook werden sommige kamers gedecoreerd en ingericht als bijvoorbeeld kapel. Een onderaardse stad ontstond. Het resultaat is verbluffend. Ooit oog in oog gestaan met een standbeeld gemaakt van zout? Of 135 meter onder de grond door een kerk gewandeld? De verlichte kroonluchters laten de wanden sprankelen als goud. De route leidt verder langs een onderaards meer en de ‘kabouterkamer’: hier verrichten kleine bebaarde mannetjes van zout het harde werk. Het bezoek aan de zoutmijn neemt enkele uren in beslag, waarin u twee kilometer loopt en twintig historische kamers bewondert. Een authentieke dienstlift brengt u weer terug naar boven.

Een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn is een unieke ervaring, geschikt voor de hele familie. Maak het u gemakkelijk en boek onze geheel verzorgde excursie. U wordt bij uw hotel in Krakau opgehaald en per minibus naar Wieliczka gebracht. U bezoekt de zoutmijn onder leiding van een Engelstalige gids, die u vertelt over het ontstaan en de geschiedenis ervan. Na afloop wordt u weer voor uw hotel afgezet. Neemt u het leven graag met een korreltje zout? De Wieliczka Zoutmijn wacht op u!

zoutmijn

"Het historische Krakau is echt prachtig!"

Bekijk alle reacties